5 اصل مهم برای این که یک حسابدار موفق باشید ، در دنیای امروز رشته حسابداری مثل یک رشته دانشگاهی پر طرفدار معرفی شده است و دانشجویان و جوانان بسیار زیادی وارد این حرفه می شوند .
اما بسیاری از اشخاص متاسفانه ، در زمانی که به دنیای کار وارد می شوند ، به این که چگونه یک حسابدار موفق باشند توجه نمی کنند و به همین علت دچار نا امیدی و نا موفقی در این حرفه می شوند و بعد تصمیم به خارج شدن از کار خود را می گیرند و این روش امکان دارد چندین سال طول بکشد و در آخر فرد خود را از میان حسابداران حذف می نماید .
به همین دلیل می خواهیم شما را با 5 اصل کلیدی که چطور به یک حسابدار موفق تبدیل شوید ، آشنا کنیم تا به این روش زودتر به هدف خود برسید و در میان حسابداران و همکاران خود از احترام خاصی برخوردار شوید زیرا رعایت این نکات نه تنها این که شما را به یک حسابدار موفق تبدیل می کند ، از شما یک حسابدار کار کشته و با اصول نیز می سازد .
1-تمرکز و دقت :
قدم اول برای یک حسابدار موفق این است که تلاش کند طبق آگاهی حداقلی که از حوزه های گوناگون مختلف حسابداری از قبیل حسابداری مالیاتی ، حسابداری مالی ، حسابداری بهای تمام شده ، حسابداری مدیریت ، حسابداری قسمت دولتی ، حسابرسی داخلی و ... در یک محور اصلی به طور خاص تمرکز کند و در آن بخش یک متخصص بسیار حرفه ای و کاربلد شود . پس تمرکز روی یک شاخه خاص می تواند شما را به متخصصی خبره در آن زمینه تبدیل نماید .
تخصص و دانش و مهارت
یک حسابدار موفق باید در چند زمینه اصلی تخصص و مهارت داشته باشد که این تخصص ها شامل موارد زیر می باشد :
تخصص فنی : حسابدار موفق اصول و استانداردهای حسابداری را خوب می شناسد . او تلاش می کند تا جایی که امکان دارد گواهی نامه های حرفه ای مرتبط با رشته خود را دریافت کند و به صورت دائم مطالعه داشته باشد . آموزش مداوم چیزی می باشد که یک حسابدار موفق از آن دریغ نمی کند .
تخصص مدیریتی : یک حسابدار موفق ، از اصول و تکنیک های مدیریت و اداره کسب و کار اطلاع دارد . پس برای موفق شدن در حسابداری ، باید مطالعه ای در بخش علم مدیریت را هم داشت .
مهارت سخنوری و نوشتن : یک حسابدار موفق بر نحوه صحبت کردن خود مسلط است و خوب می نویسد . او نکات نوشتن را خوب رعایت می کند و بسیار دقیق و صحیح و محترمانه می نویسد .
خصوصیات شخصی و ظاهری
ظاهر: یک حسابدار موفق لباس های مرتبی می پوشد و درعین سادگی ظاهر بسیار آراسته و مرتب است . او حتی به تمیز بودن کفش ها و کوتاه بودن ناخن ها و مرتب بودن موهای سرش هم دقت می نماید . حسابدارخوب دارای ظاهری منظم و تمیز می باشد .
درستکاری : یک حسابدار دو چیزبسیار با ارزش دارد 1- زمان و دیگری درستکاری در کار می باشد . حسابدار موفق استاندارد های شخصی بالایی برای صداقت و درستکاری را دارا است و همچنین با استانداردهای بالای سازمانی خود را تطبیق می دهد و با آن زندگی می کند . حسابدار موفق زندگی شخصی خود را با استانداردهای زندگی حرفه ای وفق می دهد .
اعتماد ، به نفس :یک حسابدار موفق باید دارای اعتماد به نفس بالایی باشد ، اما نباید در آن زیاده روی شود ، زیرا اعتماد به نفس زیاد سبب می شود اطرافیان از شما دور شوند . با یک اشتباه خیلی کوچک تنها فردی که آسیب می خورد خودتان هستید و اطرافیان اعتماد گذشته نسبت به شما را در گذشته از دست می دهند .
خدمت محوری : حسابدار موفق برای ارائه خدمات حرفه ای به افراد سعی می کند و به حل مشکلات آنان فکر می کند .
دفتر کار یا محل کار : حسابدار موفق ، دارای دفتر کار تمیز ، اهمیت دادن به این کار سبب می شود بر مدارک و اسناد مورد نیاز خود تسلط بیشتری را داشته باشید و تمامی کارهایتان با نظم و برنامه صورت می گیرد .
بهداشت شخصی : حسابدار موفق همیشه خوشرو و خوشبو است . او بسیار آرام صحبت می کند ، با صدای بلند حرف نمی زند . باید بسیار پر انرژی باشد . نباید در محیط کار خواب آلود و خسته باشد .
طرز نگاهش به محیط : یک حسابدار موفق همیشه مثبت می اندیشد و همیشه کار کردن را بسیار دوست دارد . او از حل شدن مشکلات خوشحال می شود .
خوش مشربی : حسابدار موفق با گروه های گوناگون معاشرت دارد ، حتی با کسانی که دیگران حس خوبی از معاشرت با آن ها را ندارند . او از انزوا و دوری از محیط جلوگیری می کند . این کار سبب می شود شما در روابط خود موفق به مشکل برنخورید و اشخاص در برقراری ارتباط های کاری در آینده از شما با استقبال بالایی دعوت نمایند .
خلاقیت : حسابدار موفق راه حل های خلاقانه ای را برای مشکلات پیدا می کند و گزینه های گوناگون را در جلوی راه خود قرار می دهد و بررسی می کند .
مدیریت پول : حسابدار موفق با پول سازمان و حتی با پول خودش ولخرجی نمی کند . او در مرحله اول مدیر مالی خوبی برای زندگی شخصی خود می باشد .
مدیریت زمان : حسابدار موفق از زمان به شکل مفید و مؤثر استفاده می کند . کسانی که نمی توانند زمان را به خوبی مدیریت نمایند حسابدار موفقی نمی شوند .
: رعایت آداب معاشرت
حسابدار موفق در آداب معاشرت باید خصوصیات زیر را داشته باشد
توانایی مدیریت جلسات و پایان آنها در زمان مشخص است .
به جزئیات دقت می کنند و طبق واقعیت ها و حقایق و اسناد موجود حرف می زند .
هیچ وقت از گفتن متشکرم دریغ نمی کند و برای خدماتی که از دیگران دریافت می کند تشکر می کند .
وقتی به جمعی وارد می شود ، شروع به معرفی خود به افراد جدید می کند .
همیشه متواضع است و هیچ وقت خود را از دیگران برتر نمی داند .
وقت شناس می باشد و هیچ وقت دیگران را منتظر نمی گذارد . بسیار
می داند که چه وقتی باید به احترام دیگران از جا بلند شود .
اصولی که در بالا نام برده شد جزو نکات اصلی مهم شخصیتی یک حسابدار موفق بود . البته در میان حسابداران اشخاص بسیاری هم هستند که این نکات را رعایت می کنند و از احترام و اعتماد بالایی در میان همکاران خود دارند و این عامل آن ها را مثل یک حسابدار موفق در جامعه می شناسد .